Det är alltid en bra idé att återbruka. Då sparar vi på miljön, vi kan spara pengar och dessutom kan det vara en rolig och kreativ sysselsättning. Ofta slänger vi material som vi skulle kunna använda till något bra, som dekoration eller som praktiska saker till hemmet. Konservburkar är något som många hushåll brukar samla på sig genom sin livsmedelskonsumtion. Istället för att ta med dem till återvinningen efter att vi har tömt dem kan vi göra något roligt och fint med dem. Läs vidare för några DIY-tips som du lätt fixar själv.

Gör fina ljuslyktor

Det är enkelt att göra fina ljuslyktor av konservburkar. Du diskar helt enkelt ur din burk och sedan låter du den torka. När den är helt torr tar du en grov spik och en hammare och sedan slår du helt enkelt hål i den. Sätt hålen med jämna mellanrum och var försiktigt så att konservburken inte bucklas. Du kan exempelvis sätta ett vedträ inuti för att göra det lättare. Om du vill måla din burk i en fin färg, gör det innan du gör hål. Detta skapar en fin ljuslykta som skänker mys med ett värmeljus tänt inuti. det finns massor av med tips om återbruk på sajten 365 saker du kan slöjda, om du är sugen på mer inspiration.

En hängande plantering

Spara cirka fem konservburkar och diska ur dem. Slå sedan ett hål med hjälp av en spik och hammare. Placera hålet på sidan av burken, precis i ovankanten. Trä ett snöre genom det första hålet och gör sedan en knut efter hålet och fortsätt tills du har trätt i alla burkarna. Knyt sedan en ögla på toppen av alltihop. Lägg i lite plantjord och efter det planterar du sticklingar från andra växter i burkarna. Välj en växt som inte kräver så mycket vatten. Häng upp din plantering på en krok i fönstret eller taket. Så enkelt är det att göra en egen hängande plantering. Givetvis kan du även måla burkarna, till exempel med vanlig hobbyfärg.