Modet och trenderna förändras ständigt och ibland är det svårt att hänga med i svängarna.

Man blir förvirrad och vet inte riktigt hur man ska hålla sig uppdaterad. Och dessutom kan det bli dyrt att hela tiden behöva köpa in nya plagg som ska passa in med de nya trenderna som uppstår.

Att hela tiden behöva köpa in nya kläder och plagg kan bli väldigt dyrt och ofta vill man inte spendera alla sina pengar på kläder. För att kunna hålla sig uppdaterad på de senaste modet och trender, och för slippa att spendera så mycket pengar kan man istället göra om sina gamla plagg.

Precis som man kan göra om eller göra sina egna dekorationer, ramar, smycken, posters och mycket annat, kan man även skapa sina egna kläder eller göra om de man redan har.

När man låter fantasin flöda finns det inte mycket som kan stoppa en från att skapa saker och ting, och speciellt inte kläder. Genom att ge gamla plagg ett nytt liv och utseende kan man på ett enkelt sätt hålla sin garderob uppdaterad utan att behöva spendera så mycket pengar. Med endast en sax, tråd och nålar kan man snabbt och enkelt skapa sig nya kläder av de gamla.

Dessutom är det bra att låta de kläder och plagg som redan finns i garderoben komma till användning än att hela tiden köpa nya kläder och fylla på.

Har man svårt att komma igång och inte riktigt vet hur man ska börja eller göra, så finns det hjälp att få via sociala medier och Youtube!

DIY, så kan du lära dig hur man gör

Att skapa egna och göra om kläder kan vara något riktigt fiffigt, då man återvinner de gamla istället för att hela tiden köpa nytt. Det är något som både är bra för miljön och plånboken.

Men det är inte alltid lätt att veta hur det går till och hur man ska göra.

För att minska risken att förstöra de kläder som ska göras om är det bra att först ha koll på vad det är man ska göra. Att lära sig att göra om och skapa kläder är något man enkelt kan göra via datorn eller mobilen. Man behöver inte längre gå på kurser eller vänta på nästa månads pysseltidning för att kunna lära sig detta.

Idag finns det många influencers, youtubare och bloggare som delar med sig av sina tips och tricks för att kunna sy både nya kläder och göra om gamla. Så genom att hålla koll på sociala medier, bloggar och Youtube kan man lära sig allt man behöver för att lyckas!