Är du modeintresserad men lite trött på hur likriktat allting kan bli? De stora kedjorna styr för det mesta vad som slår igenom, men mode kan vara mycket mer än vad som finns i deras utbud. Med en DIY-inställning och med fokus på retro och återbruk kan du skapa något som är helt och hållet din egen stil.

Vad är egentligen DIY?

DIY betyder ”do it yourself” och kan idag handla om nästan vad som helst. Skapar du eget påskpyssel eller bygger du ett hus från grunden? Båda kan klassas som DIY. För ditt modeintresse kan DIY vara intressant utifrån att du kan sy egna kläder eller tillbehör, eller anpassa begagnade som du hittat på loppis eller i second hand-butiker. Med några få nyköpta accessoarer eller kläder, som ett nytt mobilskal från https://billigamobilskydd.se/iphone-11-6-1/ kan du få till en modern, snygg och egen stil. Genom att till exempel kombinera rena retrokläder, egna DIY-projekt och en nyköpt mobilväska från https://billigamobilskydd.se/iphone-11-6-1/ kan du skapa kontraster som gör att du drar blickarna till dig.

Varför begagnat?

Att välja att använda begagnade kläder som du köper eller hyr, är ett sätt att kunna fortsätta ett modeintresserat liv med gott samvete. Du kan byta kläder och stil ofta, utan att det sliter på planeten och bidrar till klimatförändringarna, vilket nya kläder tyvärr gör. Några få nya plagg kan du köpa, men tänk på att då välja sådant som du vet att du kommer använda mycket. Det som belastar miljön allra mest i onödan är det som produceras och säljs men sällan kommer till användning. Av samma anledning kan du sälja vidare plagg som du inte längre är förtjust i, så att någon annan kan ta del av dem och så att de kan få ett fortsatt liv någon annanstans.

Låt ingen annan sätta gränserna

Till en början kan det kännas svårt att bryta för mycket mot de konventioner som finns i dagens stil och mode, men låt inte någon annan bestämma hur din stil kan vara. Dagens mode är problematiskt på många olika sätt, att bryta mot det kan vara bra på minst lika många. Det kan till exempel vara självutvecklande, kreativt och mer skonsamt för miljön. Det kan dessutom vara billigare med DIY och begagnat. Även om du behöver köpa vissa saker nya, som ett skal från https://billigamobilskydd.se/iphone-11-6-1/ som passar din mobil, är det ganska lite du behöver skaffa som är helt nytt. Vill du få hjälp att träna dig på att tänka i nya banor kan du ta inspiration av andra eller till och med gå en utbildning med fokus på att hitta nya vägar. Du har rätt till din egen stil och du har rätt att själv bestämma gränserna för den.