Har du tröttnat på alla de kläder som finns i modebutikerna och vill ha något mer personligt? Grymt! Då kanske du är på jakt efter ett sätt att designa kläder själv. Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill skapa sina egna kläder. Om man kan hantera en symaskin väldigt bra kan man ta mod till sig och sy kläderna från grunden, men för den som tycker det är alldeles för svårt kan man ta hjälp av företag.

Designa kläder online

Det finns ett flertal företag som erbjuder dig möjlighet att designa dina egna kläder på nätet. Det kan t.ex. handla om snygga mössor med tryck, t-shirtar med tryck, underkläder, badkläder, ryggsäckar och mycket mer. Det enda du behöver göra är att välja vilken produkt du vill designa, t.ex. ett par kalsonger eller en tröja, och därefter sätter den roligaste delen igång.

Företag som erbjuder denna typ av tjänst använder sig vanligtvis av designverktyg. Dessa är mycket enkla att använda sig av och du kan välja allt från egna fotografier, färdiga bilder och dekaler eller text i olika typsnitt och färger. I många fall har du möjlighet att designa både framsida och baksida som du själv önskar och när du är klar (och nöjd) med din design så skickar du bara iväg beställningen.

Perfekt som present

Har du den där speciella personen i ditt liv som du vill visa lite extra uppskattning till? Mysigt! Men de där strumporna och den tråkiga slipsen kan du lägga tillbaka på butikshyllan igen. Att designa ett eget klädesplagg, mössa eller t.ex. väska är en väldigt personlig och rolig sak och det bästa är att det blir en perfekt present till den du älskar. Kanske vill du trycka en bild på ett av era käraste minnen tillsammans eller varför inte skriva personens namn på tröjan i ett häftigt typsnitt? Designade kläder passar lika bra till barnet som precis har lärt sig gå, till ungdomen som ska börja gymnasiet och till morfar som ”redan har allt”.

Kostnader och leverans

I de flesta fall så är egendesignade kläder inte speciellt dyra, vilket naturligtvis är väldigt bra. Ju fler dekaler och text du vill ha på din produkt, desto mer kommer du dock att behöva betala. Prisklasserna skiljer sig väldigt mycket beroende på vilket företag du vill använda dig av och detsamma gäller för leveranstiden. Eftersom ditt plagg eller produkt först måste tryckas upp så får du ändå räkna med att det kan ta mellan 1-2 veckor innan varan kommer fram.

Reklamationsrätt brukar alltid finnas, däremot inte ångerrätt. Den tröja eller produkt som du har beställt är skräddarsydd efter dina egna önskemål och kan därför inte läggas tillbaka på lager för att säljas igen. Var därför säker på att du är nöjd med designen och att du verkligen vill ha produkten innan du gör en beställning.