Idag kan man definitivt se DIY i både modesammanhang och heminredningssammanhang. Det är helt okej – ja till och med hett – att gå sin egen väg, ha sin egen stil och tack vare olika forum på internet och sociala medier delar människor med sig av sina egna DIY:ar. Det ger inspiration till att själv skapa, modellera och forma. Att blanda återskapande av gamla ting med nya inköp blir en bra kombination för den egna stilen, ekonomin och miljön.

Homemade wrapped christmas presents with tools and decorations

Oavsett om det handlar om att göra om i sovrummet, hitta den där perfekta detaljen till köksbordet, pynta uteplatsen med trädgårdsmöbler, bygga en fondvägg av träpanel eller skapa ett nytt vardagsrumsbord har du nytta av att ta fram DIY-egenskaperna hos dig själv. Ofta handlar det om att man inte tror att man kan eller har svårt att hitta nya idéer och inspiration. Men börja med ett litet hörn i något rum, fundera på vad du kan förändra och förnya. Kan du flytta en pryl från ett ställe till ett annat och samtidigt göra om det till någonting nytt? Har du material och en färgskvätt liggandes i garaget som kan användas till en ny hylla? Bläddra i tidningar, kolla in andras hem, strosa i butiker, checka av internet. Ta sedan tag i förändringarna där hemma. Bara du sätter igång att göra någonting praktiskt kommer inspirationen till ännu fler spännande förändringar och projekt i heminredningen, precis som ett brev på posten!

Outdoor patio seating area with big sofa and table.

Genom att ta tag i förändringar i sitt hem och skapa någonting nytt kan man föra in en ny känsla och energi i hemmet. Man måste inte följa det mode som gäller för heminredning utan kan istället ta fram sin egen stil och känsla. Precis som med modet inom kläder, frisyrer och så vidare. Ibland gäller less i more, det vill säga att ju mer man plockar bort i prylväg, desto mer lugn och harmoni finner man. Andra vill ha mycket färg, form och saker runt sig. Det kan ge en känsla av liv och lust och lyfta inspirationen och energin. Prova dig fram hur just du vill ha det, Do It Yourself, och hitta din väg till ett personligt hem!