Att DIY-piffa ett barnrum är både bland det lättaste och det roligaste du och ditt barn kan göra. De flesta barn är naturliga konstnärer och tycker att det är bland det roligaste som finns att få ge utlopp för sin kreativa sida. Ett barnrum är någonting som du kan få räkna med att behöva gör om både en och två gånger, så var inte rädd för att låta ditt barn få rätt fria tyglar med inredning och pyssel. Förr eller senare tröttnar de på allt, men fram till dess är deras rum som det är nu det finaste de vet.

Bygg egna tavelramar
En kul grej för att sätta en personlig prägel på barnrummet är att bygga egna tavelramar. Antingen av spillvirke eller av pinnar ni hittar i skogen. Det behövs bara lite tråd, ett par spikar eller lite lim för att få dem att sitta ihop och sen kan ni rama in snygga posters eller barnets egna teckningar.

Gör egna statyer
Att låta barnen leka med tredimensionell form är väldigt utvecklande för deras hjärnor. Så att tillsammans experimentera med att göra statyer och andra konstverk av till exempel lera, pinnar, papier mache eller varför inte tenn är både en kul lek och ett lärande för livet. Det kan dessutom bli riktigt snygga konstverk av det, annars får man smyga ner till återvinningen i källaren med dem medan barnet sover utan att skämmas.

Friends who are children working together to build a treehouse, hammering, helping and sawing on a summer day

Bygg en pall
En pall är en av de lättaste sakerna att bygga, så det är en bra början om du vill komma igång och snickra tillsammans med ditt barn. Det är också en sak som har många bra praktiska användningsområden plus att man kan måla den i snygga färger.

Fläta en trasmatta
Det här är lite mer avancerat, men onekligen riktigt roligt när man får till det och dessutom en bra övning för barnets finmotorik och ett bra sätt att återbruka gamla kläder. Du klipper helt enkelt till tygremsor som du flätar ihop till långa flätor. Sedan syr du ihop de individuella flätorna till en matta. Du kan blanda färger och tygkvaliteter hej vilt utan problem och ni kan fläta varsin fläta samtidigt, det är slutresultatet som är det viktiga.