Är det dags för kalas med tema eller är det möjligtvis så att Halloween står utanför dörren? Att klä ut sig och gå på maskerader är otroligt roligt och något som man borde göra allt oftare. Nu har man möjlighet att vara precis vad eller vem man vill och bara fantasin sätter gränserna för vad man kan åstadkomma. På marknaden finns det många olika typer av affärer och butiker som man kan vända sig till för att köpa en färdig dräkt, men det är också minst lika kul att göra en alldeles själv.

Här nedan kommer du att få förslag på ett flertal olika maskeraddräkter som du kan sätta ihop helt på egen hand. Vissa kräver mer jobb än andra, men de allra flesta är mycket enkla att göra. Skulle det ändå vara så att du inte har kunskap, motivation eller tid nog att göra en egen dräkt kan du istället handla dina halloweenkläder online. Här hittar du mängder med fantastiska utstyrslar som passar lika bra på tema-kalaset som när det är dags att skrämmas ordentligt och erbjuda bus eller be om godis.

  • Är du ett Star Wars fan? Då kanske den nya hjältinnan Rey kan vara ett alternativ. Kläderna är enkla att sätta ihop själv och frisyren fixar du i ett nafs.
  • De allra flesta vuxna människor har sett kultfilmen Pulp Fiction. Med en svart peruk, vit skjorta och lite näsblod är du snabbt Mia Wallace.
  • Är du duktig på att använda dig av smink? Att klä ut sig till rådjur har blivit det nya ”katten”. Gör en vacker rådjurssminkning och välj bruna kläder. Med ståltråd och hårspray kan du skapa horn av ditt eget hår.
  • Är tjuv och polis mer din grej? Att klä ut sig till tjuv kan du enkelt göra med svarta byxor, randig tröja och en svart mössa på huvudet. Vill du ta det ett steg längre så tar du fram en brun passpåse eller säck och ritar ett dollartecken på den.
  • Familjen Addams hör verkligen Halloween till och om du har lite längre hår kan du lätt klä ut dig till dottern Wednesday. Fixa en fläta på varje sida och addera svart läppstift. Kläderna fixar du enkelt med en svart kjol, svart tröja och vit skjorta under.
  • Suicide Squad var kanske inte den bästa film som någonsin skapats, men den gav oss åtminstone ytterligare en karaktär som vi kan använda oss av när det är dags för maskerad. Med hjälp av en baseball jacka, ett slagträ och blå och rosa hårfärg kan du snabbt förvandla dig till Harley Quinn.
  • Med lite svarta fräknar på näsan och en rulle ståltråd kan du bli allas våran favoritkaraktär Pippi Långstrump. Mixa och matcha mellan olika kläder och glöm inte de för stora skorna!