Att rama in posters är populärt och snyggt. Men för att göra det mer personligt kan du piffa upp ramen på olika sätt och också lyfta innehållet genom olika DIY-projekt. Du kan till exempel måla hörnkanterna i guld för att ge ramen lite mer liv. Det är också snyggt att måla sidorna på ramen i olika färger. Ett tips är att sätta flera ramar tillsammans och matcha kanterna och färgerna med varandra. Du kan också måla om passepartouten. Ett annat tips är att färgsätta inre delen på ramen. Det kommer lyfta tavlan eller postern till nya höjder och ge bilden den uppmärksamhet den förtjänar. Om du fixar till ramen kommer den garanterat inte vara lik någon annans tavla även om ni skulle ha köpt samma poster. Är du sugen på att köpa nya ramar att göra några DIY-projekt med eller nya posters ska du kolla in Frameit och vad de har i sitt sortiment. Där hittar du allt – ramar i olika storlekar och material, passepartout och posters. Du kan även printa dina egna bilder och skapa en personlig tavla. En personlig tavla och en egen pimpad ram, mer personligt kan det inte bli.

Var kreativ med dina ramar och använd dem till annat

Det går att göra så många fler saker med ramar än att bara hänga upp dem på väggen. Du kan exempelvis göra en bricka av en ram. Måla ramen i en snygg fin färg och placera ett papper eller tyg under glaset och vips har du en helt ny bricka att servera fikat på. Du kan också göra en kom ihåg-tavla istället för en bricka. Skaffa bara en penna som det går att skriva på glas med och skriv ner till exempel veckans maträtter. När du ska rama in fotografier behöver du inte bara rama in ett foto utan till en större ram kan du rama in flera små foton som till exempel polaroidbilder.

Rama in dina egna konstverk eller kläder

Du behöver inte bara köpa konsten eller postern som ska vara i ramen. Varför inte ta och rama in antingen dina egna konstverk eller barnens? Matcha det med din inredning och du kommer att få en snyggt resultat. Du kan också rama in klädesplagg. Varför inte ta ett gulligt bebisplagg och rama in och sätta i barnens rum? Eller så kanske du har något unikt gammalt plagg som du vill bevara men ändå visa upp – en snygg scarf, tapet eller ett vackert tyg. Om du ramar in ett tyg, tänk då på att spänna det ordentligt.