Naturmaterial ger en jordnära, inbjudande och varm känsla till hemmet. Genom att välja möbler tillverkade av trä eller läder samt textilier i naturmaterial kan vi åstadkomma den där naturliga känslan. För att förstärka känslan ytterligare kan du välja att använda dekorationer från skogen. Förutom att det blir fint hemma med några vackra dekorationer påminner det också om tiden du gick där i skogen och valde ut dina föremål. Förutom materialet du hittar i skogen kan du behöva lite fler saker. Texten nedan ger dig idéer om vad du kan skapa själv med så få material som möjligt.

Skapa enkla kvistbuketter

inred ditt hem med klara färger och naturmaterial för att göra det trivsamt och jordnära. Något av det allra enklaste du kan göra är att skapa fina kvistbuketter. Du väljer helt enkelt ut vackra kvistar och låter de torka lite i hemmet. Välj kvistar med olika färgnyanser som till exempel från björk och från tall. Du kan tälja lite på barken med en vass kniv om du vill ha en mönstereffekt. Du kan även måla på kvistarna för att få en lite mer designad effekt. Placera kvistarna i vackra vaser runt hemmet och dekorera med torkade bär, som rönnbär, lackade kottar eller andra vackra hängen som du har hemma. Varför inte knyta vackra band runt kvistbuketten?

Kransar av skogsmaterial

Det är lätt att göra egna kransar av skogsmaterial. Leta efter torra kvistar och kottar i olika storlekar när du är ute i skogen. Torkade rönnbär är fint att lägga till om det är säsong för det. Även vackra blommor som du torkar är fint, men välj några som inte är för sköra. Förutom sakerna från skogen behöver du ståltråd och eventuellt en böjtång, men med en följsam ståltråd kan du klara dig utan. Gör en ring av din ståltråd och surra sedan fast kvistarna, ett lager åt gången. När du är färdig med basen, placera bären och blommorna. Se till att du surrar fast allt på baksidan, och skapa en ögla så du kan hänga upp din fina krans.