Har du tröttnat på dina gamla och slitna möbler? Tycker du att affärernas utbud är alldeles för opersonligt? Då kan du faktiskt göra en insats för miljön, samtidigt som du får möbler som ingen annan har. Med några enkla knep, lite tillbehör och verktyg, kan du skapa fantastiska, personliga möbler som ger ditt hem det där lilla extra.

Det är naturligtvis inte alla möbler i ditt hem som du kommer att göra om. Vissa kanske är så slitna att du helt enkelt måste införskaffa dig nya. Om du inte har besökt en möbelbutik online tidigare kan det vara hög tid att testa på. På internet kan du hitta mängder av snygga och moderna möbler som du dessutom kan kombinera med dina hemmagjorda alternativ.

Billiga trix när du vill göra om möbler

Vad är det då som man ska använda sig av om man vill göra om sina möbler på ett snabbt och enkelt sätt? Här nedan hittar du en lista på några riktigt bra knep att ta till, som dessutom är väldigt billiga.

Målarfärg

Med lite målarfärg kan du komma väldigt långt. Färg är dessutom billigt och kan omvandla vilka tråkiga möbler som helst till riktiga guldkorn. Vill du skapa en personlig touch väljer du din favoritfärg, men du kan naturligtvis också välja en färg som kanske matchar med resterande inredning i hemmet. Kom ihåg att slipa möbeln innan du börjar.

Byta knoppar

Ibland räcker det med något så enkelt som att du byter ut knoppar eller handtag på en byrå för att den direkt ska få sig ett nytt lyft. Du kan hitta billiga och snygga knoppar i second hand butikerna, men du kan också titta på möbler som bortskänkes, skruva bort knopparna och sedan lämna in de delar av byrån som du inte vill använda dig av till återvinningen.

Dekorationsplast

Dekorationsplast är utmärkt att använda sig av, billigt och kan ge illusion av precis vilket material som helst. Det betyder att du kan få din byrå att se ut att vara tillverkad i marmor, så väl som i spegelglas, vitt trä, betong eller sten. Du kan helt enkelt välja vilken typ av material du vill, utan att behöva investera de pengar som skulle krävas. Plasten är enkel att sätta på och kan därefter tas bort med hjälp av värme, till exempel med hjälp av hårtorken.

Byt tyg

Har du en stoppad möbel? Du kan du enkelt få den fräsch igen genom att byta ut tyget. Det kan handla om en stol, fåtölj eller kanske en soffa. Beroende på hur händig du är kan det gå mycket snabbt och enkelt, men för novisen kan det krävas en hel del träning innan det blir snyggt.